top of page

Grupni rad

Grupna terapija je odlična za niz problema poput paničnih napada, agorafobije, socijalne anksioznosti, depresije, poremećaja u hranjenju, OKP-a, itd. Klijenti se obično biraju različitim metodama, ali je potrebno obaviti inicijalne razgovore kako bi se što uspješnije profilirali i kako bi psiholog procjenio je li kandidat prikladan za grupnu terapiju. Grupne terapije traju duže nego individualni susreti (od 90 do 120 minuta), preporučljivo je da bude 6-12 članova.

Group Meeting

Tko se može uključiti?

U grupu se mogu uključiti punoljetne osobe, bez obzira na spol, dob i obrazovni status. U grupi sudjeluje najviše 8 osoba, a članovi grupe sastaju se jednom tjedno na 90 do 120 minuta (ovisno o broju članova). Program se održava kroz 12 susreta koji se u početku organiziraju jednom tjedno, a kasnije se prorjeđuju.

Prednosti rada u grupi

Primate informacije od ostalih članova grupe, a ne samo terapeuta i opažate poboljšanja kod drugih što pridonosi optimizmu i vjeri u ozdravljenje.

Grupa uglavnom povećava motivaciju za promjenom i voditelj grupe nastoji poticati atmosferu koja podržava promjene u ponašanju.

Voditelj grupe potiče članove grupe na međusobni feedback, ističe poboljšanja i napredak, grupa reflektira promjenu.

Članovi grupe shvaćaju da nisu jedini s određenim problemom.

Niža cijena terapije.

women discussion group
bottom of page