top of page

Individualno savjetovanje

Individualna psihološka savjetovanja korisna su za širok spektar problema. Svakome je njegov problem najveći, ali ovdje možemo iskoristiti tu podjelu i reći da ima onih lakših; od problema s učenjem i motivacijom, nezadovoljavajućim odnosima, niskog samopoštovanja, slabog nošenja sa stresom, usamljenosti pa sve do onih težih, poput anksioznosti, paničnih napada, OKP-a, depresije, itd.

Image by charlesdeluvio

O čemu je riječ?

Psihološko savjetovanje je susret klijenta i psihologa koji uglavnom traje 60 minuta. Na prvom susretu klijent iznosi razloge svog dolaska, pokušava definirati svoje probleme i s psihologom postavlja ciljeve koje bi htio ostvariti. Na svim sljedećim susretima se uče nove tehnike nošenja s problemom ili rješavanja problema, dijele iskustva, prati napredak, ohrabruje, pruža podrška i razumijevanje, stvara odnos povjerenja.Ovaj proces može trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci, ovisno o brojnim faktorima; težini problema, motivaciji i angažiranosti klijenta, raspoloživom vremenu, itd.

Kako izgleda prvi susret?

Nakon što ste dobili termin, dolazite na prvi susret kod psihologa.Ovaj susret je u pravilu malo drugačiji od ostalih. Njegova svrha je da pokušate iznijeti problem zbog kojeg tražite pomoć, pitate što Vas zanima ili Vam nije jasno, upoznate me s prijašnjim tretmanima, pokušajima rješavanja problema i možda definirate ciljeve koje bi željeli ostvariti tijekom susreta.Ukoliko niste sigurni kako predstaviti svoj problem pomoći ću Vam sa svojim pitanjima i tako vas usmjeriti. Također ću Vas potaknuti da promislite o razlozima zbog kojih ste došli i da utvrdite svoju odluku za rad na sebi.  Osim što dolazite na razgovore kod psihologa, svrha savjetovanja je i poticanje rada na sebi u svakodnevnom životu.

VAŽNO - OTKAZIVANJE SUSRETA

Kada dogovorite susret, termin je rezerviran samo za vas. Ako trebate otkazati termin, obavijestite nas dva dana ranije. 

Obavijest omogućava da Vaš termin ponudimo nekome tko je na listi čekanja. Ako nas ne obavijestite računajte da je Vaš sastanak održan i da ga je nužno platiti.
Također, ako susret otkažete na sam dan susreta (24 sata prije termina ili manje) naplaćujemo 100% cijene susreta.

U ovom dijelu molimo za razumijevanje.

Bitno nam je Vaše vrijeme, vrijeme osoba koje čekaju kao i vrijeme psihologa.

Uzimamo u obzir boles ili iznenadne događaje.

Rad na sebi zahtjeva planiranje, kontinuiranost i posvećenost. 

Samim time Vaša je odgovornost da vodite evidenciju susreta i da cijenite vrijeme koje ste namijenili za vlastito zdravlje. 

Image by Kenny Eliason
bottom of page